2022-2024 Döneminde Kültür Sanat Etkinlikleri

14 Mart Etkinlikleri…

Ankara Tabip Odası’nın gelenekselleşen 14 Mart etkinliklerinde hekimler 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için dayanışmaya katıldı.
 

Depremzede tıp öğrencileri yararına “Yaralarım Aşktandır”

ATO, Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” oyununu depremzede tıp öğrencileri yararına hekimlerle buluşturdu. 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta sahnelenen oyunun geliri depremzede tıp öğrencilerine burs olarak verildi.
 



 

“Hekimlerin Sergisi”nden Tıp Öğrencilerine Destek

ATO’nun 10. Yılını dolduran 14 Mart Tıp Haftası etkinliği Hekimlerin Sergisi’nde bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek eserlerin bir bölümü depremzede tıp öğrencileri yararına satışa sunuldu. Sergiye katılan her hekim bir eserini, depremzede tıp öğrencileri yararına bağışlayarak dayanışmaya katkı sağlarken; doktor yazarlar da kitaplarının satışından elde edilen gelir ile dayanışmaya katıldı.
 


 

Meslekte 40.,50.,60. ve 70. Yıl

ATO tarafından, meslekte 40.,50.,60. ve 70. yılını dolduran kıdemli hekimlere plaketleri 09 Haziran 2023 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdulkadir Noyan salonunda takdim edildi. Törende meslekte 70 yılını dolduran 4 hekim, 60 yılını dolduran 13 hekim, 50 yılını dolduran 109 hekim ve 40 yılını dolduran 266 hekim olmak üzere 392 kıdemli hekim plaketlerini aldı.
 

 

Ceyhun Atuf Kansu'dan Behçet Aysan'a Şiir Akşamı

14 Mart Tıp Haftası etkinleri kapsamında 09 Mayıs 2023’te düzenlenen Ceyhun Atuf Kansu'dan Behçet Aysan'a Şiir Akşamı’nın konuğu şair Ahmet Telli oldu. Kültür Sanat Komisyonu adına açılış konuşmasını yapan Dr. Serdar Koç, Ceyhun Atuf Kansu ve Behçet Aysan’ın hekimlik ile sanat arasında kurduğu ilişkiyi anlattı. Etkinlikte usta şair Ahmet Telli, Ceyhun Atuf Kansu, Behçet Aysan ve kendi şiirlerinden oluşan bir seçkiyi okudu. Etkinliğe katılan konuklar arasında Ceyhun Atuf Kansu’nun oğlu gazeteci yazar Işık Kansu ve Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan da yer aldı.
 

 

ATO 94 Yaşında

Ankara Tabip Odası’nın 94. Yıldönümü 28 Eylül 2023 Perşembe günü ODTÜ Vişnelik tesislerinde geniş katılımlı bir törenle kutlandı. Törende 6 Şubat Depremlerinde yaptıkları çalışmalardan ötürü ATO 94. Yıl ödülüne layık görülenlere plaketleri verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı törende açılış konuşmasını yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, ATO’nun kurulduğu günden itibaren meslektaşlarının hak ve çıkarlarını savunduğunu ve bunun yanında halkın sağlık hakkı ve ülke sorunlarına duyarlılığını kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti

Törende deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. İsmail Tosun, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Genel Maden İşçileri Sendikası ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne plaketleri takdim edildi.

Basın dalında ise plaket almaya hak kazanan isimler arasında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hak mücadelesini ve halkın sağlık hakkını yansıtan yayınları için Evrensel Gazetesi muhabiri Kübra Kırımlı, Halk TV ekranlarından depremzede yurttaşların sorun ve sıkıntılarına ayna tutan yayınları için Ferit Demir ve gerici yapıların iç yüzünü ortaya çıkartarak kamu vicdanını harekete geçiren özel haberi için Timur Soykan yer aldı.

 

100. Yılda Cebeci Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler Sergisi 

 


 

Ankara Tabip Odası Cumhuriyet’in yüzüncü yılını Cebeci Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler sergisi ile kutladı.

ATO üyesi hekimlerin albümlerinden çıkan fotoğraflarla hazırlanan sergiye Rahmi M. Koç Müzesi ev sahipliği yaptı. Sergide, Gülhane’nin Ankara’ya taşınması ve Cumhuriyet’in ilk tıp fakültesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ankara’nın ikinci tıp fakültesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulma süreçleri dönemin tıp öğrencilerine ait fotoğraf ve belgeler üzerinden anlatıldı. 

Küratörlüğü Özgür Ceren Can ile Sibel Durak, grafik tasarımı Deniz Çağlar Özyaşar tarafından yapılan sergide aile bireyleri ya da kendilerine ait fotoğraf albümleri ile sergiye katkı sunan isimler arasında Dr. Umut Akyol, Dr. Mehmet Nur Altınörs, Dr. Nüket Hacer Aran, Dr.Türkan Arı, Dr. Defne Arı, Eren Aysan, Dr. Emel Biçen, Dr. Fügen Bilir, Dr. Nazmi Bilir, Dr. Nihat Bulut, Dr. Şükrü Cin, Dr. Aytül Çakcı, Dr. Deniz Çakcı, Dr. Necati Dedeoğlu, Dr. Ayhan Doğru, Dr. Kudret Ekiz, Dr. Gültekin Erdoğan, Gönül Hatay Eren, Nurşen Şenol Güllüoğlu, Dr. Selami Güven, Dr. Süleyman Ataullah Gürzumar, Dr. Şenel Karaduman, Dr. Meliha Koldaş, Dr. Zeynep Mısırlıgil, Dr. Efsun Müftüoğlu, Dr. Esat Orhon, Dr. Kamil Öge, Mehmet Öz, Dr. Ali Özbek, Dr. Şerafettin Özkurt, Dr. Şencan Özme, Dr. Teoman Murat Özsan, Dr. Ali Naki Selmanpakoğlu, Dr. Aysel Ülker, Dr. Korel Yalman, Dr. Gülseli Yıldırım ve Dr. Enis Yüksel yer aldı.

Bu isimlerin yanında ayrıca, Dr. Adnan Ataç Gülhane’ye, Dr. Semih Baskan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin açıldığı yıllara, araştırmacı gazeteci Uğur Kavas da 1933 yılına ait Numune Hastanesi’ne ait arşiv fotoğrafları ile sergiye katkı sundular.

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamına da alınan serginin 23 Eylül 2023 Cumartesi günü yapılan açılış kokteyline çok sayıda hekimin yanında Ankaralılar da yoğun ilgi gösterdi. Sergi 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında izleyenlerle buluştu.